Monday 14 November 2016

Česnakinė sriuba

   Kai lauke šitaip šalta, jaučiu didžiulį poreikį sriuboms...Kad ir šiandien grįžus iš universiteto puoliau virt sriubos.
    Su česnaku puiki sriuba gavosi, o jo valgyti patariama daug šaltuoju metu.Tad ir į sriubą negailėkit įdėt daugiau,nes bus tik skaniau...



  •  2 bulvės,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 4 skiltelės didelės česnako,
  • 1.5 l.sultinio,
  • sauja ryžių,
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 200 ml.grietinėlės,
  • pundelis krapų,
  • druska, pipirai pagal skonį.
Aliejuje apkepinti smulkintą svogūną ir česnakus.
Į puodą su sultiniu dėti kubeliais pjaustytas bulves ir apvirti.Dėkite ryžius ir virkite iki kol bus minkšti.
   Sudėkite kepintas daržoves, supilkite grietinėlę, berkite prieskonius ir smulkintus krapus.
Kai bulvės ir ryžiai išvirs, sriubą galite pertrinti su trintuvu jeigu norisi kreminės.Aš netryniau, gavosi ir taip tiršta genėtinai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...