Sunday 2 October 2016

Žento blynai

     Man patinka ruduo, bet tas auksinis, lietuviškas su daug spalvotų lapų <3  Fb. pas vieną draugę pamačiusi nuotrauką su dieviško gražumo lapais taip pavydas sukirbėjo....Pas mus ruduo, bet tas angliškas su daug lietaus ir dar be spalvotų lapų....

    Mano kepsnys toks rudeninis, spalvotas ir subalansuotas vyrams, bet tinkamas ir moterims. Iš tikro buvau sugalvojusi visai kitokius kepsnius - blynus, bet vyras atkalbėjo, kad gal vaikai nevalgys...Tad ie atidėti kitam kartui....
    Šie blynai jokia ne naujiena, tik pakoreguoti pagal manę ir tikrai skanūs.


500 gr.vištienos krūtinėlės filė,
2 kiaušiniai,
3 skiltelės česnako,
3 šaukštai majonezo,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
3- 4 šakelės svogūnų laiškų,
pundelis nedidelis krapų,
50 gr.fermentinio sūrio,
truputis himalajų druskos,
truputis maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

    Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais,sūrį sutarkuojame, česnakus išspaudžiame, svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname ir dedame į dubenį su krūtinėlės file.Mušame kiaušinius, beriame bulvių krakmolą, dedame majonezą, prieskonius ir gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą valandai.
   Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame šaukštu ir formuojame blyną.Kepame iki kol iškepa iki auksinės spalvos (apie 2 min.iš vienos pusės).
    Teta sakė,kad jie turi būti per visą keptuvę, bet mano ji didelė, tai ko gero nesugebėčiau apversti, nerizikavau.


Na šita linksma gaida, einu šeimai virti cepelinų, nes sekmadieniai skirti lietuviškai virtuvei <3



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...