Sunday 2 October 2016

Trynių žagarėliai

    Nežinau kas man šiandien nutiko, bet ryte su tokia ugnele darbavausi...Kol šeima iš ryto tinginiavo, aš iškepiau žagarėlius, o paskui jau ir cepelinai garavo...
     Šie žagarėliai labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs.Naudojami tik tryniai, tad baltymai pabus kelias dienas šaldytuve, o tada jau bus macaroons.


  5 tryniai,
200 gr. cukraus,
150 ml. grietinėlės (30 proc. riebumo),
600 gr. kvietinių miltų,
 aliejaus kepimui .

 Kiaušinių trynius su cukrumi mediniu šaukštu sukau tol, kol ištirpo cukrus, o kiaušinių masė pasidarė puri. Įpyliau  grietinėlės ir subėriau persijotus miltus. Išminkiau tešlą, kuri nelipo prie rankų, nei prie kočėlo....Iškočiojau plonai blyną, pjausčiau pasirinkta forma žagarėlius ir padariusi skylutę išnėriau.
   Viriau keptuvėje pripylusi daug aliejaus iki auksinės spalvos.
 Apibėriau cukraus pudra.


   Šaltinis:Lietuvos virėja.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...