Tuesday 25 October 2016

Mokyklinis šnicelis arba maltinukas apsimetėlis

      Kai ėjau į mokyklą, šniceliai buvo patiekalas nr.1, kurį noriai valgydavau mokyklos valgykloj ir mokytojos niekada negrąžindavo manęs su apypilne lėkšte atgal prie stalo, kad baigčiau valgyti...
      Mėgstu juos ir dabar...Ir mano vaikai juos mėgsta, noriai valgo kaip ir cepelinus.
      Visi žinome, kad tikras šnicelis yra ne toks, tad šį dalyką aš labiau linkusi apsimetėliu maltinuku vadint.
      Darbo nedaug, skonis gerulis, svarbiausia nereikia stovėt prie keptuvės ir jam nenaudojau aliejaus.



  • 500 gr.kiaulienos faršo (puikiai tiks ir kalakutienos ar vištienos),
  • 1 svogūnas,
  • 2 riekutės batono išmirkyto piene,
  • 1 kiaušinis,
  • druska, pipirai pagal skonį,
  • džiuvėsėlių apvolioti.
   Svogūną sutarkuojame, dedame į faršą, mušame kiaušinį, beriame prieskonius, dedame išmirkytą piene ir nuspaustą batoną ir viską gerai išminkome.Beminkant laikas nuo laiko kelis kartus metame iš viršaus faršą į dubenį, paminkome
ir vėl metame...(nežinau kas tokius dalykus sugalvojo, bet kartais ir aš taip pažaidžiu :P ).

      Imame faršo gabaliuką, padarome ploną šnicelį ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi.Kepame orkaitėje 180 C.temp.apie 20- 25 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...