Tuesday 25 October 2016

Apelsininis keksas

    Užsinorėjau geltono, šlapio kekso ir nieko negalėjau sau padaryt...Nuėjau į virtuvę ir prasidėjo...Gavosi ne geltonas, bet minkštas ir labai skanus.
    Iš tikro jau turiu stabdyti save
nuo kepimo desertų ir juos kepsiu tik savaitgaliais, nes kitaip svarstyklės rodys negražius skaičius.Bet vėl...kaip tyčia dabar jaučiu patį didžiausią poreikį kepiniams.Stabdau save.

  • 1 indelis karamelės arba Rududu,
  • 3 kiaušiniai,
  • 1 apelsino žievelė nutarkuota,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 1.5 stiklinės miltų,
  • 100 gr.cukraus pudros,
  • 1 citrina.
      Kiaušinius išplakame su karamele ir nutarkuota apelsino žievele. Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
      Pilame į kepimo formą ir kepame 180 C.temp.40 min.arba kol ištraukus medinį smeigtuką jis bus sausas.
       Atvėsiname.
       Glajui cukraus pudrą išmaišome su citrinos sultimis ir užpilame ant kekso.

2 comments:

  1. Man vien į nuotraukas žiūrint seilės kaupiasi.. Ir dabar esu labai panašiam periode - norisi vis kažką kepti, minkšto, šilto, saldaus... Gal čia dėl to, kad tamsu ir šalta. Šeštadienį ėjau apsipirkti kažko natūraliau ir sveikiau, nes jau svarstyklės man sako 'gana'. Bet.. visiškai užsimiršau apie visokias svarstykles turgui būdama, kai pakvipo šviežiomis bandelėmis ir sausainėliais.. Tai tik vienas dalykas sustabdė - kad pati galiu išsikepti. O tai reiškia, kad dar turėsiu padirbėti, kol išsikepsiu - bent šioks toks pajudėjimas :)

    ReplyDelete
  2. o ne ir vėl plaka viščiukų embrionus, šlikšti maitėdos :)

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...