2016 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Sriuba su kiaulių ausimis.




 Ši sriuba gimė spontaniškai, kai šaldytuve man į akis pažvelgė nuo kelionės iš Lt.parsivežtos rūkytos kiaulių ausytės. Labai jau gamintojai mėgsta jas aplipinti dideliu kiekiu prieskonių, o man tada jos nepatinka, tad aš jas išmirkiau vandenyje, kad tie prieskoniai pasišalintu nuo ausų.
   Gavosi sriuba labai skani, kurią tikrai pakartosiu dar ne kartą, kai tik turėsiu šių gėrybių nusipirkusi.


220 gr.kiaulių ausų rūkytų,
2 l.sultinio daržovių,
1 morka,
1 svogūnas,
1 sauja ryžių,
1 geltona paprika,
0.5 nedidelės cukinijos,
prieskonių pagal skonį,
šlakelis aliejaus kepimui.


  Į sultinį dedame smulkintas ausytes ir ryžius ir verdame iki kol ryžiai suminkštės.
Aliejuje pakepiname tarkuotą morką, cukiniją ir kubeliais pjaustytą svogūną bei papriką.Dedame apkeptas daržoves į puodą su ryžiais ir dar paverdame 10 min., beriame prieskonius, išmaišome ir išjungę viryklę leidžiame skoniams susidraugauti.
   Valgant galite įsidėti grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.