2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Šakočio giminaitis

Šį receptą senai radau viename portale ir labai sudomino, bet tik dabar išbandžiau...Šis pyragas irgi vadinasi šakočio pusbrolis, bet aš a la pusbrolį kiek kitokį esu senai kepusi, tad šį pavadinau giminaičiu...
  Recepte originaliame rašoma, kad tešlą dėti į skardos centrą ir ji pati pasiskleis po visą skardą.Man taip nebuvo, tad įpylusi į tešlą 20 ml.aliejaus (10 ml.į vieną, 10 ml.į kitą) ir gerai išmaišiusi dėjau po 1.5 didelio šaukšto tešlos ir dar paskleisdavau po visą skardą...
  Pyragas gavosi tikrai skanus, minkštas, o ir darbo ne tiek ir daug...Tad norint išsikepti šakočio giminaitį jums nereikės turėti vištų ūkio ar specialios krosnies...

  • 250 gr. sviesto,
     250 gr. cukraus,
     7 kiaušiniai,
     žiupsnelį druskos,
     150 gr. miltų,
     100 gr. kukurūzų krakmolo( ne bulvių),
     2 šaukštai kakavos,
    20 ml.aliejaus (čia aš nuo savęs dėjau).
         Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir baltymus padedame į šaldytuvą.
    Kambario temp.sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės (apie 5 min.).Po vieną dedame trynius ir gerai išmaišome po kiekvieno trynio įdėjimo.
    Įsijojame miltus sumaišytus su kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišome.
        Į baltymus beriame druską ir išplakame labai gerai, kad baltymų masė būtu standi ir apvertus dubenį masė neiškristu lauk.Su mediniu šaukštu atsargiai baltymų masę įmaišome į tešlą (daug maišyti nereikia, tik, kad susijungtu viskas. Padalinti tešlą į dvi lygias dalis, įpilti aliejaus po 10 ml.į kiekvieną, į vieną tešlos dalį įberti kakavą ir išmaišyti.
         Įkaitinti orkaitę griliaus funkciją arba kad keptu tik iš viršaus 200 C.
    Skardą ištiesti kepimo popieriumi ir pasiėmus nemažą šaukštą pilti pirmą tešlos sluoksnį ir paskleisti po skardą, dėti į orkaitę ir kepti 2- 3 min.Tešlos sluoksnis turi būti tvirtas ir pradėjęs keisti spalvą. Dedame vėl tešlos sluoksnį kitos spalvos ir vėl...2-3 min.kepame.Ir taip, kol visą tešlą išnaudojame.
        Galima iškepusį ir atvėsusį užpilti glajumi, bet mes jo nenorėjome, tad valgėme šiltą.
    Šaltinis:Delfi.lt.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.