2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Keksiukai su maskarpone ir kriaušėmis

   

    Kas pasakė, kad ruduo priklauso obuoliams ir jų pyragams? Oi ne, rudens gėrybių yra daug... Vieni iš jų...kriaušės.
     Vakar nusipirkau kriaušių, bet šiandieną žiūriu, kad jos jau ne kaip atrodo, tad teko kažką galvot kaip sunaudot jas. Kepiau keksiukus. Tikslaus recepto vieno pagal kurį jis būtu gamintas, nėra, nes aš improvizavau.
      Labai skanūs, drėgni, tokie sunkoki...

  • 200 gr.miltų,
  • 100 gr.cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
  • 2 kiaušiniai,
  • 250 gr.maskarponės sūrio,
  • 50 gr.sviesto ištirpinto,
  • 150 ml.pieno,
  • 3 kriaušės.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kiaušinius, cukrų,maskarponę, ištirpintą sviestą ir pieną išplakame mikseriu iki vientisos masės. Beriame miltų masę ir išmaišome. Beriame kubeliais susmulkintas kriaušes ir išmaišome.
  Masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 180 C.temp. apie 30 min.arba kol įbedus medinį pagaliuką į tešlą ir ištraukus jis bus sausas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.