Wednesday 17 August 2016

Vienos štrudelis

   

Mano vaikai mėgsta šį skanumyną, o ir aš neatsisakau gabalėlio.Kuo daugiau cinamono,tuo skaniau...
Nežinau kaip nutiko, kad šį receptą publikuoju tik dabar, nors kepu jau ne kartą ir ne du...Taigi, dalinuosi nežinau ar tikru štrudeliu, bet tikrai skaniu.

1 pakuotė sluoksniuotos tešlos bemielės,
5 obuoliai,
75 gr.cukraus,
2 šaukšteliai cinamono.

Tešlą ištieskite ant kepimo popieriaus.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, berkite cukrų sumaišytą su cinamonu ir gerai išmaišykite.
Dėkite įdarą ant vienos pusės tešlos ir tvarkingai apgobkite tešlos krašteliu, kad toliau galėtumėte susukti vyniotinį. Savęs link traukdami popierių, ridenkite obuolių įdaro vyniotinį, kol sunaudosite visą tešlos lakštą.
Vyniotinį su kepimo popieriumi dėkite į skardą, apiberkite cukrumi ir cinamonu (galite ir lydytu sviestu patepti) ir subadę šakute dėkite į orkaitę kepti 25 min.190 laipsnių temp.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...