Tuesday, 9 March 2021

Salotų vainikas su sūdyta lašiša



100 g sultenės lapelių

100 g sūdytos lašišos

3-4 ridikėliai

2 šaukštai ikrų

Padažas:

100 g grietinės

50 g ožkų sūrio

2 griežinėliai jelepeno pipiro

šlakelis citrinos sulčių

žiupsnelis druskos

žiupsnelis baltųjų pipirų

Lėkštėje iš sultenės lapelių sudėliojame vainiką.

Lašišą supjaustome juostelėmis ir susukame. Dedame tarp sultenės lapelių. Ridikėlius supjaustome plonai ir dedame tarp lapelių. Beriame ikrus.

Padažui su trintuvu sutriname grietinę, ožkų sūrį, jelepeno pipirus, įspaudžiame sultis, gardiname druska bei pipirais. Dedame padažą į dubenėlį ir dedame į vainiko centrą..

Tiekiame iš karto. 

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...