Friday, 8 May 2020

Senovinis austriškas guliašas

Kai nežinau ką gaminti pietums, renkuosi guliašą. Jis dar niekada nėra nuvylęs, o ir valgo visi.
Šis senovinis austriškas guliašas man nuo pirmo šaukšto patiko. Valgant prisiminiau skonį, lyg močiutė tokį gamindavo, o gal mokykloj valgiau? Taip, darbo su juo yra, bet tas skonis viską atperka.
Ar gaminsiu dar? Žinoma ir ko gero greitai :)
Tad jei turite laiko ir noro, gaminkite.
p.s. o jums mūsų #KarantinoSkoniuKelionės ar patinka? Ar radote kažką naujo? O gal norite prisijungti prie mūsų ir gaminti kartu?

440 g "Kitchen me" sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnis be kaulo "RIB EYE"
5 šaukštai miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 didelis svogūnas
1 šaukštelis rūkytos paprikos
2 skiltelės česnako
aliejaus
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštas pomidorų pastos
500 ml jautienos sultinio


Mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Apvoliojame miltų, druskos ir pipirų mišinyje.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame mėsą. Kepame iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Apkepus mėsai, ją išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Keptuvėje įkaitiname aliejaus šlakelį ir pakepiname smulkintą pusžiedžiais svogūną, kepame apie 4 min., tuomet sudedame smulkintus česnakus. Pakepiname apie 30 sek. sudedame pomidorų pastą, paprikos miltelius ir maišant patroškiname 1-2 min.
Sudedame atgal mėsą, beriame kmynus, dedame druskos, pipirų, pilame sultinį ir uždengus ant silpnos kaitros troškiname apie 1.5-2 val.
Valgome su norimu garnyru.

p.s. jei troškinant skysčio nelieka-dapilkite vandens.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...