Monday 11 May 2020

Kreminė vištiena su grybais

Amerikos patiekalai manę taip sužavėjo, kad negaliu liautis gaminus. Amerika garsėja ne tik greitu maistu, bet ir skaniais, paprastais patiekalais. Ką galiu pasakyti...kiekviena diena lyg šventė.
Linkiu pabandyti visiems pavargusiems nuo karbonadų ir kotletukų išbandyti kažką naujo savo virtuvėje.
Ši vištiena man paliko labai gerus įspūdžius ir žinau, kad gaminsiu dažniau. Vištiena, kreminiame grybų padaže, tikrai verta vietos jūsų virtuvėje.
Šią savaitę #KarantinoSkoniuKelionės lankosi Amerikoje, tad visą savaitę aš ir mano draugės dalinsimės šios šalies patiekalais.

6 asmenims, apie 30 min.

4 vištų filė be odos
2 šaukštai aliejaus
300 g pievagrybių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
2 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako
 1 šaukštas miltų
150 ml vištienos sultinio
125 ml grietinėlės
50 g permezano sūrio

Vištienos filė supjaustykite į 4 gabaliukus (iš viso bus 16 gabaliukų) ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite, kol vištiena gražiai apskrus ir iškeps. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Į keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkintus česnakus. Berkite miltus ir išmaišykite. Kai miltų masė sutirštės, pilkite sultinį, grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišykite, kol masė sutirštės. Į keptuvę dedame vištienos gabaliukus, grybus ir dar patroškinkite kelias minutes.
Valgykite su norimu garnyru.
Amerikiečiai valgo su makaronais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...