Friday, 22 May 2020

Chokladbollar-švediški šokoladiniai triufeliai

Šiuos saldainius/triufelius užsirašiusi į užrašų knygelę turėjau jau senai, tik išbandyti nebuvo nei noro, nei progos. Ir kai #KarantinoSkoniuSavaitė išrinko Švediją, jau žinojau, kad gaminsiu šiuos saldainius.
Saldainiais juos vadinti nelabai apsiverčia liežuvis, bet iš dainos žodžių neišmesi gi :)


100 g sviesto arba 80 g kokosų aliejaus
60 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 šaukštai karštos kavos
4 šaukštai kakavos
120 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos
apvoliojimui sezamo sėklų arba kokoso drožlių

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
Karštą kavą sumaišome su kakava iki tirštos tyrės konsistencijos.Suberiame avižinius dribsnius, druską į sviesto masę, įmaišome kakavos masę ir sumaišome viską.
Formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir apvoliojame  sezamo sėklose.
Dedame valandai į šaldytuvą sustingti geriau.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...