Thursday 23 April 2020

Lašišos ir porų kišas

Nuo šiandien rytinės košės išeina atostogų užleisdamos vietą lengviems patiekalams.
Šį kartą pas mus kišas. Purus lyg debesėlis, o skonis...Mmmm...Skanu iki išprotėjimo. Įsimylėjau jį.
6-8 asmenims, apie 60 min.

125 g rūkytos lašišos
1 poras
25 g sviesto
100 g tarkuoto sūrio
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų pipirų
3 šaukštai miltų
150 ml pieno
1 šaukštelis smulkintų krapų

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą poro baltąją dalį.
Į dubenį dedame smulkintą lašišą, tarkuotą sūrį, kepintus porus ir miltus. Išmaišome.
Kiaušinius išplakame su pienu, druska, pipirais ir smulkintais krapais. Supilame į dubenį su lašiša ir išmaišome.
Visą masę supilame į kepimo indą ir kepame apie 40 min., kol paskrunda ir pilnai iškepa.





1 comment:

  1. Kišas atrodo labai viliojančiai, kokio diametro Jūsų formelė?

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...