Lašiša-švelni žuvis, kurią lengva pamėgti.
Mes dažnai gaminame patiekalus su lašiša, nes su ja galima ekspermentuoti iki negalėjimo.
Šį kartą iš paprastų produktų paruoštos karštos saloros, kurios patiks visiems.
2 asmenims, 15 min.
2 saujos salotų mišinio
2 vnt lašišos pjausnių su oda
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai skysto "Brolių medus" medaus
2 šaukštai Dižono garstyčių
1 sauja vyšninių pomidorų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
Užpilas:
2 šaukštai medaus
1/2 citrinos sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis čili pipiro drožlių
Užpilui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą kol prireiks. Ragaukite ir koreguokite proporcijas pagal savo skonį, padažas turi būti saldžiarūgštis.
Lašišai pasigaminame marinatą: garstyčias sumaišome su medumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Ištepame lašišą ir paliekame keliom minutėm pasimarinuoti.
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir iškepame lašišos pjausnius.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir lengvai apkepiname pomidorus.
Į lėkštes lygiomis dalimis dedame salotų mišinio, keptus pomidorus, dedame karštą lašišą. Apšlakstome pasiruoštu užpilu.
p.s.jei medus sukietėjęs-pašildykite trumpai.
Receptas sukurtas draugaujant su "Brolių medus"
No comments:
Post a Comment