Friday 8 November 2019

Burgundiškas jautienos troškinys

Ačiū visiems, kas skaitote, domitės, kritikuojate, komentuojate... Tik tai darykite dar aktyviau :)
Man smagu dalintis, todėl jei vis dar randate kažką įdomaus- pirmyn į virtuvę, kurti skanesnės kasdienybės.
O šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu. Šiuo metu jis puikiai tinkamas, kai už lango vėjas ir lietus, o namuose norisi jaukaus ir šilto maisto.

6 asmenims, apie 90 min.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kg jautienos
200 g rūkytos šoninės
apie 8 skilteles česnako
5 morkos
400 g pievagrybių
4 didelės bulvės
2 paprikos raudonos
1 aitrioji paprika
200 ml raudono vyno
350 ml jautienos sultinio
1 šaukštas džiovinto čiobrelio
3 šaukštai pomidorų pastos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
2 šaukštai krakmolo( bulvių arba kukurūzų)
nedidelis pundelis petražolių patiekimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname ant stiprios kaitros supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais jautieną( prieš tai apvoliojame ją krakmole). Ji turi apskrusti, kad viduje liktų sultys mėsos. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.
Keptuvėje apkepiname smulkintą šoninę. Kepiname, kol taps traški. Sudedame į puodą šalia jautienos.
Į keptuvę sudedame smulkintus  česnakus, paprikas,aitriąją papriką, morkas, grybus ir lengvai pakepiname.
Sudedame kepintas daržoves į puodą, tuomet dedame smulkintas bulves, pomidorų pastą, čiobrelius, druską, pipirus, pilame sultinį ir vyną.
Uždengiame puodą ir dedame į orkaitę 180 C. troškintis apie 45 min., kol bulvės suminkštės su daržovėmis ir padažas taps klampus.
Prieš tiekiant užberiame smulkintų petražolių.

p.s. tai nėra tikslus receptas, nes aš dėjau bulvių, ko orginaliame recepte nėra :)






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...