Wednesday 20 November 2019

16-ta savaitė.Mince pie-Kalėdų saldūs pyragaičiai

Desertų savaitei pristatau šiuos pyragaičius, kuriuos britai gamina šventėms.Šiemet ir aš pagaliau prisiruošiau juos pagaminti.
Išbandykite ir jūs, gal patiks ir pasigaminsite ne tik savo švenčių stalui, bet ir draugams dovanoms.


18 vnt.,apie 60 min.
Tešla:
175 g miltų
75 g kubeliais pjaustyto sviesto
25 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis
1 apelsino nutarkuota žievelė

Įdaras:
350 g įvairių džiovintų vaisių(razinos, datulės,abrikosai, slyvos)
1 išplaktas kiaušinis
cukraus pudros pabarstymui

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Į virtuvinį kombainą sudedame miltus, sviestą, cukraus pudrą,apelsino žievelę ir sumaišome viską iki trupinukų. Dedame išplaktą kiaušinį ir tuomet rankomis suminkome tešlą.
Mažas keksiukų formeles(silikonines) arba iš folijos skirtus indelius kepimui patepame lengvai aliejumi arba tirpintu sviestu. Iš tešlos iškočiojame 18 didesnių apskritimų ir įtiesiame į keksiukų formeles, suformuojame dugną ir šonus.
Džiovintus vaisius sumalame(jei norisi daugiau saldumo, galite įdėti cukraus ar medaus). Šią masę sudedame į tešlos krepšelius.
Iš likusios tešlos išspaudžiame 18 mažesnių apskritimų ir uždedame ant krepšelių su vaisiais, suformuodami dangtelį. Šonus sulipiname.
Krepšelių viršų patepame išplaktu kiaušiniu ir dedame į orkaitę kepti 12-15 min.
Iškepus apibarstome cukraus pudra. 


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...