Vakar namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste.Net neabėjoju, kad kiekvienas turime kvapą, skonį, prisiminimus, kurie akimirksniu sugrąžina į vaikystę. Stengiuosi, kad ir mano vaikai turėtu tokius prisiminimus, tik žinau, kad jų vaikystės prisiminimai bus kitokie nė mano.
Iš vaikystės man stipriai įsirėžę yra močiutės kepti blynai.Ji tą sugebėjo tobulai.Ir dar...bandelės.
Dabar grįžusi pas močiutę jau neprašau kepti, bet ji vistiek laukia atvažiuojant manęs su šeima ir vistiek nerimsta, nes nori pavaišinti.
Šiandien desertų savaitei dalinuosi bandeles, kurias močiutė kepdavo visiems anūkams.
apie 15 vnt, apie 60 min.
130 g varškės
110 ml pieno
75 ml aliejaus bekvapio
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g cukraus
Įdaras:
3 obuoliai
2 šaukštai razinų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sviesto
1 plaktas kiaušinis
cukraus pudros pabarstymui
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, razinas, supilkite cukrų ir patroškinkite, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis. Atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite varškę,aliejų, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ji bus minkšta ir maloni rankoms.
Tešlą iškočiokite 5 cm storio ir didesniu puodeliu išspauskite apskritimus. Į centrą dėkite įdaro, užlenkite kraštus ir su šakute prispauskite, kad įdaras neišbėgtu.
Dėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į 180 C orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bandelės gražiai paruduos ir iškeps.
Apibarstykite cukraus pudra.
Dabar grįžusi pas močiutę jau neprašau kepti, bet ji vistiek laukia atvažiuojant manęs su šeima ir vistiek nerimsta, nes nori pavaišinti.
Šiandien desertų savaitei dalinuosi bandeles, kurias močiutė kepdavo visiems anūkams.
apie 15 vnt, apie 60 min.
130 g varškės
110 ml pieno
75 ml aliejaus bekvapio
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g cukraus
Įdaras:
3 obuoliai
2 šaukštai razinų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sviesto
1 plaktas kiaušinis
cukraus pudros pabarstymui
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, razinas, supilkite cukrų ir patroškinkite, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis. Atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite varškę,aliejų, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į varškės masę. Išminkykite tešlą. Ji bus minkšta ir maloni rankoms.
Tešlą iškočiokite 5 cm storio ir didesniu puodeliu išspauskite apskritimus. Į centrą dėkite įdaro, užlenkite kraštus ir su šakute prispauskite, kad įdaras neišbėgtu.
Dėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į 180 C orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bandelės gražiai paruduos ir iškeps.
Apibarstykite cukraus pudra.
No comments:
Post a Comment