Friday 18 October 2019

"Šilkinis" humusas su alumi

Būna dienų, kai norisi KAŽKO, bet nežinai ko-saldaus, rūgštaus, o gal sūraus? B9na. Bet būna ir taip, kuomet puikiai žinai, kad nori humuso, kad žiūrint tv galėtum "kabliuoti" be sąžinės graužimo :)



500 g konservuotų avinžirnių
3 skiltelės česnako
120 g Tahini padažo
1 citrinos sultys
žiupsnelis druskos
apie 100 ml šviesaus alaus(alaus kiekį naudojame pagal tai, kokio tirštumo norite humuso)

Į trintuvą sudedame avinžirnius, česnakus, tahini padažą, įspaudžiame citrinos sultis ir suberiame druską. Viską sutriname iki vientisos masės.
Į sutrintą masę supilame alų ir išmaišome su šaukštu.
Dedame į šaldytuvą ir palaikome bent jau valandą, kad skoniai susidraugautu.
Tiekiame į stalą su norimais traškučiais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...