Monday 30 September 2019

Varškės pyragas su kriaušėmis

Visada stebiuosi, kaip žmonės sugeba vos nufotografavę patiekalą iškart paskelbti receptą bloge. Aš niekaip. Kad ir kaip norėtusi, bet man taip neišeina. O nuotraukų kaupiasi, kaupiasi... Jau ir sąžinė graužia, kad ilgai neparašau kokio recepto.
Kad ir šis pyragas. Jis buvo keptas dar praeitą savaitę, kai kalendoriuje buvo parašyta:gerų kaimynų diena. Tai sugalvojau palepinti kaimynus.
Pyragas gavosi tikrai šaunus, nepaisant to, kad tešla gavosi labai trapi. Pats pyrago skonis 120 iš 100. Darbo nėra daug realiai, gal tik skaitant atrodo kitaip.
Kriaušes galite keisti obuoliais, o varškės įdarui galite naudoti vien tik varškę.

20 cm skersmens, apie 90 min.

Tešlai:
250 g miltų
150 g šalto sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinis

Varškės masei:
250 g varškės
250 g maskarponės sūrio
3 nedideli kiaušiniai
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Kriaušėms:
5 tvirtos nedidelės kriaušės
250 ml vandens
75 g cukraus

Tešlai dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
Kol tešla ilsisi šaldytuve, pasiruoškite kriaušes. Į prikaistuvį supilkite vandenį ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps ir sumažinkite kaitrą. Kriaušes nulupkite ir sudėkite į prikaistuvį su vandeniu. Virkite apie 10-15 min. Ištraukite kriaušes iš puodo.
Varškės masei visus produktus gerai išplakite su mikseriu iki vientisos masės.
Iš tešlos iškočiokite apvalų lakštą ir įtieskite į kepimo indą, padarydami bortelius šonuose. Supilkite varškės masę ir sustatykite kriaušes.
Pyragą dėkite į 180 C orkaitę ir kepkite apie 60 min., kol pyragas iškeps ir sutvirtės.
Patartina valgyti atvėsusį.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...