Thursday 19 September 2019

Angliškas žuvies pyragas

Dar vienas "perliukas" iš britų virtuvės. Galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti patiekalus, kuriuos pamėgau gyvendama ūkanų šalyje. Ir tame penketuke yra šis žuvies pyragas. Meilė jam- nuo pirmo šaukšto, basąlygiška.
Gaminu šį pyragą tada, kai reikia išnaudoti žuvies likučius prieš kokią nors kelionę. Tad šis pyragas ir vėl ant mano stalo.

6 asmenims, apie 2 val.

75 g sviesto
1 didelis svogūnas
50 g miltų
500 ml pieno
2 šaukštai citrinos sulčių
700 g žuvies mišinio(lašiša,menkė, lydeka)
200 g krevečių
druskos ir pipirų pagal skonį

Viršus:
900 g bulvių
50 g sviesto
100 ml pieno

Bulves nuplaukite, nulupkite ir išvirkite.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kepimo indą arba kelis mažesnius indelius ištepame sviestu.
Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą ir pakepiname smulkintą svogūną. Kepiname, kol svogūnas suminkštės. Suberkite miltus ir maišykite, kad jie nesudegtų ir tada palaipsniui supilkite pieną ir vis maišykite, kol padažas sutirštės.Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sudėkite nedideliais kąsneliais supjaustytą žuvį, krevetes ir troškinkite, kol žuvis iškeps.
Sudėkite keptuvės turinį į kepimo indą išteptą sviestu.
Išvirusias bulves nusunkite ir sudėję sviestą, bei įpylę pieną sugrūskite.
Dėkite bulvių masę ant žuvies ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 30 min., kol viršus paskrus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...