Thursday 15 August 2019

Linco pyragas

Linco pyragui liaupsų nereikia. Tikiu, kad esate girdėję, ragavę ar net patys kepę.Linzer torte yra austriškas pyragas, kurio viršų puošia grotelės. Jis taip pavadintas Linzo mieste, Austrijoje.
Esu mačiusi, kad kepa ne tik pyragus, bet ir sausainius tokiu pačiu pavadinimu, bet man pasirodė, kad su sausainiais darbo daugiau. Uogienę naudokite kokią mėgstate, tinka bet kokia rūgštesnė, tad aš naudojau vyšnių.
Pats pyragas trapus, minkštas ir labai skanus.

250 g miltų
250 g cukraus
250 g maltų migdolų
250 g sviesto
2 kiaušiniai
250 g vyšnių uogienės
2 šaukštai vyšnių likerio
sviesto formai patepti

Iš miltų, cukraus, migdolų, vieno kiaušinio ir ištirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite didelį tešlos gumulą ir suvyniokite maistine plėvele.Dėkite į šaldytuvą atšalti.
Sviestu ištepkite kepimo indą (28 cm. skersmens).
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Iš 2/3 tešlos tarp dviejų folijos lakštų iškočiokite apvalų pagrindą ( didesnį nė kepimo indas). Išklokite juo kepimo indą, suformuodami ir sieneles.
Vyšnių uogienę sumaišykite su vyšnių likeriu ir paskleiskite ant tešlos pagrindo.Iš likusios tešlos padarykite juosteles juosteles ir sudėliokite ant pyrago viršaus groteles.
Išplakite likusį kiaušinį ir juo aptepkite pyrago viršų. Pyragą kepkite apie 45 min. Atvėsinkite.
Rekomenduojama atvėsusį pyragą suvynioti į foliją ir palikti 24 val., kad pyragas išmirktų. Aš taip nedariau, nes labai nekantravau pavaišinti draugę :)



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...