Saturday 13 July 2019

Saldainiai "Kokosiniai bučiniai"

Man labai patinka dargana, lietus ir vėjas.Bet tik savaitgalį, kai nereikia niekur skubėti.Su chalatu galiu slampinėti po namus, ruošti pusryčius, gerti arbatą, skaityti knygą ir žiūrėti pro langą. Kai už lango gražus oras, man sąžinė neleidžia visu tuo džiaugtis, nes tada vis kažkur važiuojame, einame...
Štai ir šiandien tokia diena. Lietus.O aš susirangiusi su chalatu ant sofos su puodeliu arbatos barškinu kompiuterio klaviatūrą ir rašau receptą, kurį jau kadais pažadėjau draugėms.
Dėl vienokių ar kitokių priežasčių šios saldainius tik dabar pagaminau. Man jie priminė saldainius "Rafaelo" su traškiu kokosu.
Medų naudojau "Brolių medus", tad skonis buvo tikrai labai skanus ir bent jau man nesiskyrė nuo pirktų saldainių parduotuvėje.
Linkiu saldaus savaitgalio, nepaisant to, kad ir koks oras būtu už lango :)

12 vnt, apie 10 min. + laikas šaldytuve

1 citrinos žievelė
0.5 citrinos sulčių
200 g kokoso drožlių
3 šaukštai maskarponės sūrio
2 šaukštai medaus
2 šaukštai kokosų vandens arba paprasto vandens
migdolo riešutų

Į smulkintuvo indą sudedame kokoso drožles, maskarponę, medų, įspaudžiame citrinos sultis, nutarkuotą citrinos žievelę, pilame vandenį ir sutriname iki vientisos masės.
Skardelę ištiesiame kepimo popieriumi.
Iš kokosinės masės formuojame vieno kąsnio rutuliukus. Į vidų įspaudžiame po riešutą. Suformuojame apskritus kamuoliukus ir sudedame ant skardelės.
Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve laikome 30 min.
p.s. galite saldainius apvolioti kokoso drožlėse, bus tikrai panašūs į pirktus saldainius.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...