Tuesday 16 July 2019

Azijietiški vištų skilveliai

Kartais taip būna, kad laiko ir noro ruošti imantrias vakarienes nėra, bet valgyti tai norisi kažko "rimčiau", nei kokio nesveiko maisto iš "take away". Na man tai tikrai taip būna ir paskutiniu metu dažnai. Atrodo sumaišei salotas ir valio, vakarienė ant stalo :) Tačiau salotomis aš nesu linkusi pasitenkinti, tad gaminu kažką "rimčiau".
Turėjau vištų skilvelių ir galvojau ką iš jų būtų galima skanaus sumeistrauti. To nesinori, tas neskanu, anam reikia daugiau produktų, o dar kito nevalgys vaikai. Taip žiūrint į tuos skilvelius sugalvojau paprastai paruošti su daržovėmis. Valgė visi, vyras net kartoti ėjo.
Tad jei ir jūs turite skilvelių, būtinai pagaminkite savo šeimai šį paprastą ir skanų patiekalą.

5 asmenims, apie 35 min.

apie 1 kg vištų skilvelių
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1-2 morkos
2 saldžios paprikos
1 aitrioji paprika
50 ml sojų padažo
50 ml terijaki padažo
50 ml ryžių acto
aliejaus
pagal skonį druskos

Vištų skilvelius nupjauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame apie 15 min. sudedame smulkintas daržoves ir kepiname, kol daržovės suminkštės.
Supilame sojų ir terijaki padažus, ryžių actą ir dar patroškiname 5 min. Pagardiname druska, išmaišome ir tiekiame su ryžiais.


Idėja:pagal Alfą.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...