Monday 29 July 2019

1-ma savaitė.Citrininiai keksiukai su citrininiu kremu

Visai apleidau blogą su knygų akcija, kad jau nesmagu visai paliko ir sąžinė užgraužė :)
Supratau vieną dalyką, kad keksiukus kepti mėgstu ir jie man paklusta, tad susigalvojau sau iššūkį. Kiekvieną savaitę pristatysiu po naują keksiukų receptą. Bandysiu įvairius skonius, derinius. Kaip manote ar gerai bus?
Šiuos keksiukus kepiau kaimynui Jimmiui gimimo dienos proga priedui prie dovanos. Žinau, kad jis smaližius, tad negalėjau neiškepti.
Tad pirmas keksiukų iššūkio receptas: citrininiai keksiukai su citrininiu kremu.

12 vn. apie 1 val. 

120 g svieso
120 g cukraus
2 kiaušiniai
120 g miltų
1 citrinos nutarkuota žievelė
1/2 citrinos sulčių

Kremas:
300 g cukraus pudros
100 g sviesto
1/2 citrinos sulčių
uogų papuošimui

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Sviesą ištirpiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos masės, supilame sviestą ir gerai išplakame.Suberiame miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išmaišome tešlą iki vientisos masės.Supilame sultis ir gerai išmaišome.
Pasiruošiame 12 keksiukų formelių ir į jas  supilame tešlą 2/3 keksiukų formelių tūrio ir dedame kepi į orkaitęapie 20 min. arba, kol keksiukai iškepa. Atvėsiname.
Kremui cukraus pudrą išplakame su minkštu sviesu ir citrinos sultimis. Kremą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame an keksiukų. Puošiame norimomis uogomis.


2 comments:

  1. Pastoviai I orkaite keksiukus, Tik receptas zadejo 16 keksiuku, o man gavosi tik 6 :( kur klaida galejo but kad tik tiek isejo? Aciu

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...