Jau greitai varysime žiemą iš kiemo, tad kokios žiemos varytuvės be blynų. Prisipažinsiu, nesu tas žmogus, kuris mėgsta blynus ir gali juos valgyti kiekvieną dieną. Vaikystėje močiutė kepdavo man dažnai blynus, tad matyt tada jų ir atsivalgiau.
Kadangi mano namuose blynai kepti buvo labai seniai, tai šiandien ryte šeimą lepinau orkaitėje keptu blynu. Tai puikus būdas iškepti blynų ir nereikia stovėti prie keptuvės.
Esu kepusi orkaitėje "Dutch baby", o dabar suomiškas blynas "Pannukkau".
4 asmenims, 30 min.
4 šaukšteliai sviesto
4 kiaušiniai
30 g cukraus
500 ml pieno
150 g miltų
žiupsnelis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į kepimo indą dėkite sviestą ir dėkite indą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.
Dubenyje išmaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Viską gerai išplakite.
Supilkite masę į kepimo indą ir dėkite į orkaitę kepti apie 25 min., kol blynas pagels.
p.s. mano miltai buvo savaime kylantys, tad blynas šiek tiek iškilo.
No comments:
Post a Comment