Wednesday 20 February 2019

Aštrūs kiaulienos kukuliai su tzatziki padažu.

Mano nuotaikos keičiasi greičiau nė aš spėju kartu su jomis. Paskutiniu metu aš nespėju išvis nieko. O vakare norisi kristi į lovą ir užmigti, bet... Neužmiegu. Šalia lovos padėtos kelios knygos, keli kulinariniai žurnalai, kuriuos reikia pražvelgti ir uždėti +, kad kitą kartą žinočiau ką reikia išbandyti būtinai, o kur dar instagramas su nuostabiomis maisto nuotraukomis ir gražiais gyvenimais.
Nepaisant visko, stengiuosi būti laiminga (tiesa, tas kartėlis dar neišsinešdino, bet aš stengiuosi jį ignoruoti) ir planuoju, planuoju, planuoju...
O kol planuoju reikia nepamiršti ir pavalgyti :)
Šį kartą aštrūs kiaulienos kukuliai su tzatziki padažu. Kažkas naujo, skanaus ir lengvai pagaminamo. Ir gal šis patiekalas suvilios jus ir šiandien savo šeimai iškepsite šiuos kukulius.

4 asmenims, 40 min.

500 g maltos kiaulienos 5 % riebumo,
1 raudonas svogūnas,
1 citrinos žievelė ir sultys,
pagal skonį čili drožlių( priklauso nuo to, kaip aštriai mėgstate),
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
50 g džiuvėsėlių,
alyvuogių aliejaus,
400 g salotų mišinio,
150 g graikiško jogurto 0% riebumo,
2 skiltelės česnako,
1/4 agurko didelio be sėklų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Į dubenį sudėkite kiaulieną, smulkintą svogūną, citrinos žievelę nutarkuotą, džiuvėsėlius, čili drožles, rūkytos paprikos miltelius, druską, bei pipirus ir viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, apšlakstykite aliejumi ir suformavę kukulius nedidelius sudėkite į skardą. Kepkite orkaitėje 190 C, kol iškeps ir viršus paruduos.
Padažui sutarkuokite su burokine tarka agurką, dėkite jogurtą, citrinos sultis supilkite ir pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite.
Į lėkštes dėkite salotų mišinio, ant viršaus uždėkite kiaulienos kukuliukus ir pagardinkite tzatziki padažu.



Šaltinis:olivemagazine


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...