Tuesday 21 August 2018

Vasaros pabaigos trupiniuotis.

Jaučiuosi kalta jeigu neįkeliu kurią nors dieną nors vieno recepto. Tada vidinis balsas vis kužka: sėkėjai laukia, o tu... O ką aš? Aš atostogauju. 
Tačiau šiandieną dalinuosi dar vienu trupiniuočio  receptu.
Idėja sugalvota mano, kad reikėtu šį gardumyną iškepti kavos puodelyje : kiekvienam sava porcija, patogu laikyti.
Rgzistuoja šimtai trupiniuočio receptų. Šiam desertui sunku atsispirti ( netgi mano ponas Samtis nelabai mėgstantis desertus šiam skanėstui neatsilaiko). Šiam desertui abėjingų tikrai nėra.
Ir tikiu, kad skaniausias yra tas, kurį mėgstate jūs ir tik jūs.
O aš šį kartą sugalvojau tokį vasaros palydėtuvių variantą, nes po tešlos kepuraite slepiasi gėrybės iš šiuo metu randamų sode.

5 asmenims, 1 val.45 min.

150 gr. maltų migdolų,
100 gr. sviesto + 1 šaukštas įdarui,
100 gr. cukraus trupiniams ir 50 gr. įdarui,
100 gr. miltų,
3 obuoliai,
120 gr. gervuogių,
1 kriaušė,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Sviestą sutarkuokite į dubenį su miltais, suberkite cukrų ir maltus migdolus. Trinkite pirštais, kol gausis trupiniukai.
Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.
Obuolius ir kriaušę nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir jame patroškinkite obuolius ir kriaušę, kol vaisiai šiek tiek suminkštės.
Į dubenėlį suberkite suminkštėjusius vaisius, berkite nuplautas gervuoges ir užberkite vaniliniu cukrumi. Išmaišykite.
Vaisius ir uogas lygiomis dalimis sudedame į kavos puodelius ir užberiame trupiniais.
Trupiniuotį kepkite 200 C. temp. orkaitėje apie 20 min.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...