Wednesday 8 August 2018

Mėsos kukuliukai su cukinija.

Atėjo tas metas, kai daržuose vėl karaliauja cukinijos. Ir vėl apsilankę kaimę pas gimines gausime lauktuvėm cukinija dydžiu lygia su paršeliu :) Nežinau kodėl, bet mano kaime kuo didesnė, tuo geriau ir vyksta varžybos: pas ką užaugs didesnė. Ir jau nekartą man taip buvo, kad aplankius tetą kaime parsivežame jos įkrautą cukiniją... O paskui sėdi virtuvėje, žiūri į tą padarą ir galvoji:o ką iš jo padaryti?
Pas mus geriausiai sueina cukinija, kai ji būna paslėpta tarp kitų produktų ir visi valgo nė neįtardami, kad čia galėtu būti cukinijos nors gabaliukas. Ech...mes mamos tikros virtuvės burtininkės, galime pradanginti tam tikrus produktus taip, kad niekas neįtars jų esant kažkur.
Šiandieną dalinuosi mano močiutės pasidalintu receptu, tik aš jį šiek tiek pakoregavau ir valio, gavosi sultingi, skanūs tefteliukai ( vaikystėje kukuliukus taip vadinome), kurie susivalgė žaibo greičiu.

4 asmenims, apie 1 val.

450 gr. mėgstamo faršo,
1/2 svogūno,
1/2 nedidelės cukinijos,
1 kiaušinis,
žiupsnelis maltų pipirų,
pagal skonį mėgstamų prieskonių mėsai ( aš naudojau Druska produkciją).

Padažas:
2 morkos,
4 skiltelės česnako,
1/2 nedidelės cukinijos,
1/2 raudonos paprikos,
4-5 šaukštai pomidorų padažo,
pagal skonį druskos ir pipirų,
aliejaus kepimui.

Svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Į faršą sudedame kepintus svogūnus( be aliejaus), tarkuotą cukiniją, dedame kiaušinį, beriame prieskonius ir gerai išminkome masę. 
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suformavę kukuliukus gerai apkepiname.
Išimame kukuliukus iš keptuvės ir atidedame į šoną.
Padažui keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame tarkuotas morkas, smulkintą česnaką ir pakepinti, kol česnakas paskleis savo kvapą.Sudedame smulkinta kubeliais papriką, tarkuotą cukiniją ir ant vidutinės kaitros kepiname vis pamaišydami daržoves, kol jos suminkštės. Sudedame pomidorų padažą, beriame prieskonius ir pakepiname porą minučių. Sudedame mėsos kukuliukus ir patroškiname kelias minutes.
Valgome su pasirintu garnyru.
Štai tokia vienos keptuvės istorija su laiminga pabaiga :)

Šaltinis:mano močiutė, bet keista pagal mano skonį.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...