Monday 30 July 2018

Sumuštinis su obuoliais ir šonine.

Andersenas, "Calsbergo" alus, undinėlė ir sumuštiniai. Kas tarp jų bendra? Taip, visi jie yra  Danijos pasididžiavimas. 
Tradiciniu danų patiekalu yra laikomas sumuštinis. Taip, taip, sumuštinis. Ir jų yra įvairių skonių ir daugybę variacijų.
Šiandieną kviečiu pabandyti vieną iš jų.
Apie šiuos sumuštinius buvau prisiskaičiusi begales  informacijos, perskaičiusi daug receptų ir nepaisant puikių atsiliepimų bijojau išbandyti savo virtuvėje. Man šis variantas atrodė neįmanomas, nesuderinamas... Tačiau aš gi buvau pažadėjusi pasidalinti kelis receptus su obuoliais ne tik desertų pavidale, tad pažadą tęsiu.
Ką galiu pasakyti apie šį šedevrą? Ogi tai, kad tik suvalgiusi sumuštinį puikiai žinojau, kad jį vėl gaminsiu, tik šį kartą jau savaitgalio pusryčiams, kai visa šeima bus namuose, kad ir vyras galėtu pasimėgauti, nes aš su vyresnėliu šį sumuštinį įvertinome 9.5/10.

2 vnt, 10-15 min.

2 riekelės juodos duonos,
1 nedidelis svogūnas,
2  šoninės juostelių ( naudojau parūkytas),
1 didelis obuolys,
sviesto sumuštiniams,
2 salotų lapai.

Keptuvėje pakepiname šonine, kol ji gražiai apskrus. Išimame iš keptuvės ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertu riebalai.
Toje pačioje keptuvėje su likusiais nuo šoninės kepimo riebalais pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudedame kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepiname kartu, kol obuoliai šiek tiek suminkštės.
Duoną aptepame sviestu, uždedame po lapą salotų, ant viršaus uždedame svogūnų - obuolių mišinio ir ant viršaus dedame apskrudusią šoninės juostelę.
Paprasta, greita ir skanu.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...