Sunday, 29 July 2018

Kepsnys su pipiriniu grybų padažu.

Na va, ir vėl spindinčiomis akimis kaip mažas vaikas džiaugiuosi naujomis lėkštėmis. Prisipirkau vėl kelias, kai vyrą lydėjau į parduotuvę nusipirkti rūbų kelionei, o ten mano laimei, o vyro nelaimei buvo ir namų skyrius, kuriame daug gražuolių lėkščių. Aišku vyras nieko nenusipirko, o aš parsinešiau kelias gražuoles namo.
Ši lėkštė ne iš naujų, bet gauta dovanų iš "Vintažinis", kuris prekiauja nuostabiais indais.Jei dar nebuvote jų paskyroje, būtinai apsilankykite ir kažką įsigykite.
O dabar einame prie reikalo, t.y. prie recepto.
Šį receptą radau vienoje savo knygoje "1000 recipes" ir koreguodama pagal save paruošiau šeimai.
Mažoji valgė tik salotas, bet likusi šeimos dalis valgė ir patenkinti linkčiojo galvas, kad skanu.

4 asmenims, 25 min.

4 kiaulienos nugarinės  gabaliukai šiek tiek pamušti,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
30 gr. sviesto,
1 šalotas arba nedidelis svogūnas,
4 šaukštai brendžio,
1 šaukštelis spalvojų pipirų žirneliais,
150 ml. grybų sultinio,
3 šaukštai grietinės.

Kiaulieną ištrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepinkite kiaulieną po 6 min.iš kiekvienos pusės.
Iškepus mėsai, išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai.
Gaminame padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkinta šalotą ir kepiname, kol taps skaidrus ir minkštas, bet neparuduos. Tai užtrukti gali apie 4 min. Supilame brendį ir pakaitiname, kol jis nugaruos. Sudedame pipirų žirnelius, supilame sultinį ir troškiname apie 2-3 min. Sudedame grietinę, išmaišome ir išjungiame viryklę.
Į lėkštes dedame kepsnius, užpilame padažu.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...