Friday 1 June 2018

Vasariška salsa.

Šiandieną tiek kalendoriuje, tiek už lango tikra vasara. Ir taip sutapo, kad šiandien visa šeima namuose, nes kam atostogos, kam laisva diena nuo darbo... Tad iš ryto važiavom pasivaikščioti aplink ežerą, o vakarop sode kepėme vištienos šašlykus, kuriuos kepiau pamarinavusi saldžiarūgščiame padaže.  Žinokit, šitokio minkštumo ir skanumo dar nebuvau valgiusi. Dabar tik taip ko gero ir marinuosiu :P 
O prie šašlykų reikia ir garnyro. Prisipažinsiu, ryžių jau seniai nenaudojame garnyrui prie šašlykų, o vietoj jų mums užtenka salotų.
Šį kartą genėtinai paprasta salsa, bet krapai čia puikiai sugrojo ir mūsų šeima iškėlė 4 nykščius į viršų.
Gal ir jūs išbandykite šią salsą... Juolab, kad ji tinka ne tik prie šašlykų, bet ir prie kitokių mėsos gaminių. O jei nesinori skrandžio apkrauti sunkiu maistu, tai šią salsą galite valgyti ir vieną.

Didelis dubuo, apie 10 min.

2 pomidorai,
1/2 ilgavaisio agurko,
200 gr. kons. kukurūzų,
1 svogūnas,
1 aitrioji paprika,
1 skiltelė česnako,
1 citrinos sultys,
1 nedidelis pundelis šv. krapų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų.

Visas daržoves supjaustykite nedideliais gabaliukais, česnaką išspauskite, krapus susmulkinkite. Sudėkite į dubenį, užberkite druska, pipirais, suberkite kukurūzus ir įspauskite citrinos sulčių.
Išmaišykite.
Kol prireiks -laikykite šaldytuve.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...