2018 m. birželio 3 d., sekmadienis

Braziliška žuvienė- Moqueca.

Kaip žinia, aš labai mėgstu sriubas ir stengiuosi savo virtuvėje atrasti naujus skonius. Klaidžiodama po interneto platybes, viename angliškame bloge užmačiau šią sriubą ir ji manę sužavėjo. Ėmiau veikti.
Po pusės valandos, sriuba garavo ant stalo, o aš džiaugiausi atradusi naują skonį ir ši sriuba bus dažnas svečias mano namuose.
Jei nemėgstate kokoso pieno, manau galite keisti sultiniu ir grietinėle, bet tai jau nebus ta sriuba.
Žuvį galite naudoti kokią mėgstate, bet čia geriausiai tinka menkė.

4 asmenims, apie 30 min.

300 gr. menkės filė,
1 svogūnas,
1/2 raudonos paprikos,
1/2 žalios paprikos,
1 skiltelė česnako,
2 pomidorai,
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių,
400 ml. kokoso pieno,
1/2 citrinos sulčių,
aliejaus kepimui.

Susmulkiname svogūną, paprikas, pomidorus ir česnaką. Apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Patroškiname apie 10 min. vis pamaišant.
Sudedame nedideliais gabaliukais pjaustytą žuvį, beriame saldžios paprikos miltelius ( aš pamiršau), supilame kokoso pieną ir troškiname ant lengvos ugnies apie 15 min.
Supilame citrinos sultis ir išmaišome.Išjungiame viryklę ir kviečiame namiškius prie stalo.

Šaltinis:Simplyrecipes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...