Wednesday 9 May 2018

Prancūziškas rabarbarų pyragas.

Parsinešiau iš turgaus rabarbarų, pasidėjau ir ilgai žiūrėjau į juos su mintimi:o ką iš jų pagaminti?
O internete kaip tyčia visos blogerės rašo:rabarbarai-vaikystės skonis. 
Sėdžiu ir bandau prisiminti, bet... Daug skonių iš vaikystės prisimenu, bet rabarbarų - ne. 
Ir vyro užklausiau ar jis prisimena rabarbarus iš vaikystės. Pasirodo ir jis neprisimena tokio skonio :) 
Tad pradėjau ieškoti recepto, kuris patiktu visiems, būtu greitai padaroma ir visi produktai būtu namuose, nes iki parduotuvės per karštį nesinori eiti.
Gavosi geriau nė tikėjausi. Va taip iš paprastų produktų ir gimsta šedevrai :)

120 gr. minkšto sviesto,
200 gr. cukraus,
3 dideli kiaušiniai ( kambario temperatūros),
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
200 gr. miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 žiupsnelis druskos,
500 gr. supjaustytų rabarbarų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp. Kepimo indą patepkite šiek tiek sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės ( užtruks kelias minutes). Po vieną muškite kiaušinį ir visąlaik plakite, kol gerai įsiplaks į sviesto masę. Pabaigoje įmaišykite vanilę.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Beriame po truputį į sviesto masę ir plakame sumažinę mikserio greitį, kad tešla išliktu puri.
Suberkite į tešlą nuluptus ir supjaustytus plonomis juostelėmis rabarbarus. Šaukšto pagalba gerai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo indą ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 45-55 min. arba, kol įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką jis neapsivelia tešla.
Iškepusį apibarstykite cukraus pudra.
p.s. jei kepinys pradės greitai ruduoti, pridenkite folija.

Šaltinis:Nidos receptai.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...