Sunday 22 April 2018

Maltinukai su įdaru.

Šį receptą buvau nusižiūrėjusi jau senai, o pasitaikius progai ir išbandžiau. Rezultatas tikrai pradžiugino ir pamalonino skrandį.
Būdama kelionėje labai ilgėjausi savo virtuvės ir naminio maisto. Viešbutyje skaniai maitino, nes kelis receptus ir jums parodysiu, bet... Ilgėjausi naminio, paprasto maisto: sriubos, kotletukų...
Šiandieną nuo ryto puoliau į virtuvę pjaustyti, maišyti, kepti... Oho koks gėris yra paprastuose dalykuose ir mažuose džiaugsmuose.
Nieko nelaukusi skubu pasidalinti paprastu, bet skaniu receptu.

450 gr. kalakutienos faršo,
1 kiaušinis,
2  šaukštai bulvių krakmolo,
1 šaukštas majonezo,
1 svogūnas,
1 riekelė išmirkytos duonos,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.
Įdaras:
2 virti kiaušiniai,
5 šaukštai fermentinio sūrio.
Padažas:
2  šaukštai sviesto,
1 morka,
150 ml. grietinėlės,
1 sauja virtų grybų ( naudojau šaldytas voveraites),
žiupsnelis smulkintų krapų.

Kiaušinius išvirtus kietai sutarkuojame burokine tarka. Sūrį irgi sutarkuojame ir sumaišome su kiaušiniais.
Puode užkaiskite vištienos sultinį ( naudojau kubelius) ir sudėkite smulkintą morką.
Iš faršo ir visų priedų suminkykite masę. Šlapiomis rankomis formuokite kukuliukus į kurių vidurį dėkite kiaušinio - sūrio masę. Kukuliukus dėkite į verdantį sultinį ir vis pamaišant virkite apie 10 min.
Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite virtus grybus. Supilkite grietinėlę ir  maišant pakaitinkite porą minučių.
Į padažą sudėkite kiaurasamčiu išgriebtus kukuliukus ir morkas, berkite smulkintus krapus ir ant lengvos liepsnos pakaitine pora minučių - išjunkite viryklę.
Tiekite su mėgstamu garnyru.

Šaltinis:Aguonėlė.


1 comment:

  1. Nuo kadabl suris saukstais matuojamas juokdariai???

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...