Tuesday 6 March 2018

Kepsnys su pelėsinio sūrio padažu.

Po ilgo laiko dalinuosi mėsišku patiekalu, o tai vien salotos ir kepiniai... Iš tikro valgom kaip ir valgę, tik ne visi patiekalai atsiranda bloge. Šį kartą noriu pasidalinti puikiu kepsnio padažu, nes būtent jis šiame patiekale groja pirmu smuiku. Mėsą kepsniui galite naudoti kokią mėgstatę, bet rekomenduoju kiaulieną arba vištieną, tada tikrai neprašausi pro šalį.
Patiekalas labai greitai pagaminamas, o ir svečiai jeigu mėgsta pelėsinį sūrį bus sužavėti.
Pirma pasiruoškite mėsą, o gale viso to - padažą.

2 asmenims, 45 min.

2 vnt. kiaulienos nugarinės ( po 100 gr. maždaug),
50 gr. mėlyno pelėsio sūrio,
150 ml. grietinėlės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 kiaušinis,
džiuvėsėlių apvoliojimui,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
pagal skonį muskato riešuto.

Kiaulienos nugarinę išmuškite plonai, užberkite pipirų, druskos ir palaikykite kelias minutes.
Išplakite kiaušinį, pasiruoškite džiuvėsėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Mėsą pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada džiuvėsėliuose ir kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Vis pavartant kepkite iki, kol mėsa iškeps. Padėkite šiltai, kol ruošite padažą.
Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę. Tada sumažinkite ugnį ir šakute maišykite grietinėlę. Maišant po truputį trupinkite pelėsinį sūrį. Kai sūris visiškai ištirps, berkite druską, pipirus ir muskato riešutą. Maišydami virkite padažą ant labai mažos ugnies 5 min.
Dėkite mėsą į lėkštes kartu su pasirinktu garnyru ir apliekite padažu.

p.s. jei mėgstate tirštesnį padažą, tada pilkite mažiau grietinėlės ir dėkite daugiau sūrio. Padažas sutirštės ir nereikia čia nei miltų, nei krakmolo.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...