Thursday 15 March 2018

Balandėliai ruošti orkaitėje.

Tokiomis dienomis kaip šiandieną, kai už lango visą dieną krenta lašai, man norisi vien tik šiltų ir šildančių patiekalų. Vienas iš tokių - balandėliai.  Jau senokai jų negaminau, bet šiandieną paruošiau šeimai. Klausiate ar liko rytojui? Neeeeee, nes greitai neliko, o kai kas net ir kartojo.
Būtinai išbandykite šį variantą orkaitėje, tik padėkite skardelę po apačia jei nenorite vėliau šveisti orkaitės, nes kai troškinasi, visada visi kepimo indo šonai išsiteplioja padažu ir apibėga, nors ir ne pilnas kepimo indas. 
Naudokite kokį mėgstate faršą, bet aš rekomenduoju paukštienos faršą, nes tada gausis tobulo skonio balandėliai.

4 asmenims, apie 70 min.

500 gr. maltos kalakutienos,
1 svogūnas,
4 šaukštai aliejaus,
1 st. sultinio,
1/2 st. nevirtų ryžių,
1/2 šaukštelio  dž.raudonėlio,
8 dideli kopūsto lapai,
2 morkos,
100 ml. grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.

Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakelio.
Kopūsto lapus išskirstykite ir apvirkite sūdytame vandenyje ( naudojau pailgą kopūstą, nes jis labai tinka balandėliams). Apvirusius kopūsto lapus išgriebkite.
Svogūnus susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejuje.
Kepintas daržoves dėkite į maltą mėsą, berkite išvirusius ryžius, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Iš kopūsto lapų išpjaukite storąją lapų dalį. Dėkite mėsos įdaro ir gražiai susukite. Dėkite balandėlius į kepimo indą, kad sulankstyti kraštai būtu dugne. Užpilkite sultiniu , dėkite sutarkuotą morką ant viršaus ir dėkite į įkaitintą iki 170 C. temp orkaitę ir kepkite apie 35 -40 min.
Likus keliom minutėm iki troškinimo pabaigos, supilkite grietinėlę ir baikite troškinti.
Valgom su virtom bulvėm.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...