2018 m. vasario 18 d., sekmadienis

Velniškai aštrūs sparneliai.

Šis patiekalas buvo ruoštas prieš kelias dienas, tik šiandien rado kelią į mano blogą.
Receptas paimtas iš kulinarinės knygos, kurioje vienoje pusėje moteriški patiekalai, o apvertus kitą puse - vyriški. Tai šis patiekalas paimtas iš vyriškos pusės, nes ten man receptai labiau patinka :)
Ačiū mieloji Ingrida, kad man padovanojai ją, nes radau tiek daug gėrio joje.
Jeigu mėgstate aštriai, tai būtinai išbandykite šį receptą.
Tiesa, recepte naudojama 2 šaukštai pomidorų pastos, bet aš jos nedėjau.

1.2 kg. vištų sparnelių.

Marinatas:
2 raudonos aitrios paprikos,
4 šaukštai virinto vandens,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai aliejaus,
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio maltų baltųjų pipirų.

Pradedame nuo marinato: aitriąsias paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite, sumaišykite su vandeniu, aliejumi, medumi, druska ir pipirais maltais.
Sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite per sanarius į tris dalis ( pačius galiukus pasilikite virti sultiniui). Sudėkite vištieną į karščiui atsparų indą, užpilkite marinatu, išmaišykite ir uždengę palaikykite kelias valandas arba per naktį šaldytuve.
Marinuotus sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, bet marinato neišpilkite. 
Kepimo indą ištieskite folija ir sudėkite sparnelius.
Kepkite 180 C.temp. apie 25 - 30 min. kartkartėmis palaistant marinatu.

p.s. jeigu norite, kad būtu dar aštriau naudokite aitriąsias paprikas su visomis sėklytėmis.

Šaltinis:knyga Jo pragariška virtuvė.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.