2018 m. vasario 18 d., sekmadienis

Šokoladinis burokėlių pyragas su šokoladiniu avokado kremu.

Šiandieną užsinorėjau deserto, bet tokio, kurio kiekvienas kąsnis priverstu užsimerkti iš malonumo. O jeigu dar su kava... Sakysite, kad labai nuodėminga, bet aš taip norėjau nors kartą palepinti save.
Burokėlius deserte atradau seniai, o va avokadas - atradimas.
Pyragas drėgnas, nėra saldus labai ir tikrai skanus.

8 asmenims, laikas 60 min.

200 gr. miltų,
70 gr. nesaldžios kakavos,
120 gr. cukraus,
1 šaukštelis sodos,
1/2 šaukštelio druskos,
60 ml. aliejaus be kvapio,
150 gr. virtų burokėlių,
3/4 st. vandens,
1 šaukštelis obuolių acto.

Viršaus kremas:

2 avokadai,
10 šaukštų klevų syrupo,
70 gr. nesaldžios kakavos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, druską ir sodą.
Burokėlius sutrinkite iki tyrės konsistensijos. 
Į burokėlių tyrę supilkite aliejų, actą ir vandenį. Išmaišykite. Į burokėlių masę palaipsniui suberkite sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į apvalią skardą ir kepkite 35 min. arba, kol kepinys gerai iškeps.
Pyragą atvėsinkite ir išimkite iš kepimo skardos.
Su trintuvu sutrinkite avokadų minkštimą , supilkite syrupą ir suberkite kakavą. Gerai išmaišykite.
Avokado kremu aptepkite pyrago viršų.
Puoškite pagal fantaziją o galite ir visai nepuošti.



Šaltinis:The pretty bee.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...