Thursday 15 February 2018

Lietuviškas tortas.

Su 100-čiu Lietuvą!!!
Galvoje minčių tiek daug, o norint rašyti-nesiseka. Viskas virpa viduje ir negaliu ištarti garsiai nieko, kas dedasi viduje.
Ačiū Vilte, kad patikėjai manimi ir davei man tokią temą žurnalui: Lietuvos virtuvė. Nėra lengva pristatyti lietuviškos virtuvės patiekalus šitokiai dienai, bet aš stengiausi, aš  bandžiau parodyti tų ir šių laikų virtuvę ir manau, kad man pavyko.
Šis tortas buvo kurtas žurnalui JI, būtent Lietuvos gimtadienio proga, tad ir lakštus sugalvojau iškepti spalvotus. Kiekvienam lietuviui, nesvarbu, kuriame pasaulio kampelyje būtu jis, visada yra ir bus brangios trys spalvos:
Geltona,
Žalia,
Raudona.
Mūsų valstybę puošia trispalvė vėliava. Tad Lietuvai linkiu trijų dalykų: vienybės, stiprybės ir ištvermės.    Tegul Lietuva visada būna išskirtinis kraštas ir tegul kitos šalys mums pavydi to, ką mes turime, ką per tūkstančius metų išlaikėme ir išsaugojome ir kad turime pačią autentiškiausią kalbą.

Apie 15 porcijų.
. Laikas apie 1 val. plius stigdymas.
Tešla:
5 kiaušiniai,
230 gr. miltų,
230 gr. cukraus,
65 gr. aliejaus,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
geltonų, žalių ir raudonų maistinių dažų.

Kremas:
800 ml. riebios grietinėlės,
250 gr. maskarponės sūrio,
200 gr. cukraus.

Sirupui:
1 citrinos sulčių,
1/2 stiklinės šilto vandens,
2 šaukštai cukraus.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilti aliejų, suberti kepimo miltelius ir miltus, ir plakti iki vientisos, gražios masės.
Gautą tešlą padalinti į tris dalis ir į kiekvieną pilti maistinių dažų. Gerai išmaišome. Kiekvieną spalvotą tešlą pilame į 26 cm. skersmens torto formą ir kepame 190 C. temp. ir kepame apie 15 min.arba, kol iškepa.
Atvėsiname lakštus.
Kremui grietinėlę sumaišykite su maskarponės sūriu bei cukrumi ir suplakite iki standžios masės.
Sirupui sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir vandeniu.
Į kepimo formą dėkite raudoną biskvito lakštą ir sulaistykite trečdaliu sirupo. Sudėkite 1/4 kremo ir tolygiai paskirstykite. Užddėkite žalią biskvito lakštą, sulaistykite sirupuir užtepkite kremo.Ant viršaus uždėkite geltoną biskvito lakštą, sulaistykite likusiu sirupu, tolygiai aptepkite krepu viršų ir šonus.
Laikykite šaldytuve per naktį, kol gerai sustings.
p.s. puoškite pagal fantaziją. Aš apliejau tirpintu šokoladu ir užbėriau kokoso drožlių.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...