Thursday 22 February 2018

Keptas Camembert sūris.

Šį kartą pagaliau ne desertas ir ne mėsiškas patiekalas. Rodos desertus ne kasdien kepu, bet jų pas mane prisikaupė, lyg kepčiau kasdien. 
Šiandieną labai skanius pietus turėjau ir man kasdien valgančiai kažką mėsiško, buvo tikras iššūkis. Mmmm, tai buvo skanu, nors ir ne mėsa.
Camembert ( Kamambero) sūris yra vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje.
Šis sūris buvo patiektas Napaleonui III ir jam sūris patiko, taip sūris išpopuliarėjo ir visi jį žino Camembert vardu ( pavadinimas kilęs nuo kaimo pavadinimo iš kurio kilo šis sūris).

2 asmenims, 15 min.




2 gabaliukai Kamambero sūrio po 120 gr.
1 kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
maltų džiuvėsėlių apvolioti,
aliejaus kepimui.

Sūrį dėkite į šaldytuvą, kad sustingtu šiek tiek ir būtu galima pjaustyti. Sūrį supjaustome į du plonesnius gabalėlius. Česnakus išspaudžiame ir įtriname į sūrį.
Kiaušinį išplakame. Sūrį pamirkome kiaušinio plakinyje, tada džiuvėsėliuose. Labai gerai apvoliokite džiuvėsėliuose, kad neliktu jokio tarpelio neapvolioto, nes kitaip sūris kepdamas išbėgs.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame sūrį po 3 - 4 min.iš kiekvienos pusės.

p.s. valgoma su spanguolių uogiene, bet aš valgiau be jos, nes man labiau patinka nei su uogiene.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...