2018 m. sausio 22 d., pirmadienis

17 savaitė. Vaisių salotos.

Šiam kartui jau kurį laiką užsikavotas receptas salotų. Ne bet kokių, o desertinių. Jeigu mėgstate rūgštu - saldu, tai šios salotos patiks ir jums. Spalvotos, skanios, o ir vaikų ilgai raginti nereikės, kad valgytu salotas ( na kokios čia salotos, liežuvis nelabai verčiasi jų taip vadinti ).
Kažkada, kai buvau jauna ir maisto ruoša nerūpėjo, teko dalyvauti vienos mergaitės gimtadienyje ir ten buvo patiektos panašios salotos ( kada nors ir jų receptu pasidalinsiu) ir pamenu kaip skaniai jos susivalgė.
Šį kartą dalinuosi paprastom, bet labai skaniom.
Laiko atžvilgiu, jos pagaminamos per kelias minutes, o suvalgomos dar greičiau.
Puikus patiekalas pasilepinti savaitgalį ar net per vaikų gimtadienį patiekti mažuose indeliuose.

10 min. 6 porcijos.

4 kiviai,
4 mandarinai,
1- 2 apelsinai ( naudojau raudonus),
150 gr. vynuogių be kauliukų,
100 gr. šilauogių ar kitokių uogų,
3 šaukštai medaus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
1 šaukštelis aguonų,
mėtų lapeliai.

Vaisius nulupame, uogas nuplauname.
Mandarinus ir apelsinus išskirstome skiltelėmis, nuimame baltas žievelės dalis ir susmulkiname. Beriame į dubenėlį. Dedame susmulkintus kivi, nuplautas ir nusausintas uogas.
Užpilui sumaišome medų, citrinos sultis ir aguonas. Užpilame ant vaisių.
Puošiame mėtų šakele.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.