2017 m. gruodžio 27 d., trečiadienis

"Spring roll" suktinukai.

Pagaliau, pagaliau ir aš išbandžiau šiuos suktinukus. Pirmą kartą ( berods) jų ragavau savo universiteto vakarėlyje, kai juos pagamino kinietė mano draugė. Buvo tokio dieviško skanumo.
Tai va, dabar jie išbandyti ir mano namuose. 
Suprantu, daugumai gal čia ir nėra jokios egzotikos, bet man teko kurti strategiją, kaip juos pagaminti, kad nematytu kas dedame į vidų. Ypač vaikai, nes jeigu pamatys, kad kažką dedu ko jie mano, kad nemėgsta ar neskanu, tai galiu ir ant blakstienų stovėti, bet jie nesiteiks paragauti ir visas patiekalas bus pasmerktas dar nė neparagavus. Laimei, mano vaikai juos valgė ir kartojo dar po vieną ar du...
Išorėje šie suktinukai šiek tiek traškūs, o viduje sultingi ir skanūs. Galima valgyti vienus, o galima ir į aštrų padažą mirkant valgyti.
Skanūs tiek šilti, tiek šalti, tad puikiai tinkamas lauknešėliui į darbą ar mokyklą.
Laikas: apie 90 min., 10 vnt.
1/2 l. aliejaus,
2 morkos,
100 gr. pievagrybių,
1 svogūnas,
1 poras,
1 nedidelė cukinija,
1 paprika,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštelis prieskonių mišinio( rūkytą paprika,kmynai,petražolės, rozmarinai,mairūnai, ciberžolė, čiobrelis),
druska,
pipirai,
1 aitrus pipiras,
pakuotė Spring roll tešlos lakštų,
1 kiaušinis.



Daržoves ir grybus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, įberkite prieskonių mišinio ir dar keletą minučių pakepinkite. Atvėsinkite.
Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min. kambario temp. atšilti.
Imkite vieną tešlos lakštą ir dėkite įdaro, susukite ritinėlį. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
Kepame suktinukus įkaitintame aliejuje ( aliejus turi apsemti suktinukus), kol gražiai apskrus. Iškepus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtu aliejus.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.