Saturday 30 December 2017

Riestainiai iš vaikystės.

Tik - tak, tik - tak...Paskutinės valandos iki metų pabaigos. Negaliu sakyti, kad buvo blogi, oi ne... Buvo daug atrasta, pamatyta, susipažinta, išbandyta... Viliuosi, kad kitais metais bus visko dar daugiau ir geriau :)
Šiandieną viską metusi iš ryto skubu susitikti su drauge, kurios nemačiau nuo to laiko, kai baigusi mokyklą išvažiavau į Šiaulius. Ji laimingai gyvenimą kuria Airijoje ir šiemet atskrido pas draugus   į mano miestą Naujųjų Metų švęsti. Ech... viską metu ir lekiu.
Vakar  šeimyną valgė riestainius, be kurių ko gero neapsėjo nė vieno iš mūsų vaikystė. Pamenu ir aš, kaip mama pirkdavo ir nešdavo man. Tai būdavo geriausios lauktuvės iš miesto :)
 Šiandieną aš esu mama ir šiuos riestainius kepu savo vaikams, nes pirkti nesu mačiusi niekur jų. Vaikams patinka, o ir mes su vyru dar nuklystame į vaikystės prisiminimus juos valgydami prie kavos puodelio ar pieno stiklinės.

250 gr. sviesto arba kepinių margarino,
1 st. cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
3 st. miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
cukraus apibarstyti riestainius.

Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka, įberti cukrų, vanilinį cukrų ir gerai sumaišyti. Įmušti kiaušinius, išsukti iki vientisos masės, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir  gerai išminkyti. Tešlą trumpam padedame į šaldytuvą.
Abgnybkite tešlos gabalėlį ir suridenkite nestorą, pailgą virvelę, suraitykite riestainį kaip nuotraukoj ir vieną riestainio pusę apiberkite cukrumi.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir dėkite riestainius neapiberta puse į apačią. 
Kepkite  200 C. temp. orkaitėje  apie 10 -12 min. arba, kol gražiai paskrus ir iškeps.
Skanaus.

p.s. jeigu naudosite minkštą sviestą arba margariną, tada juos išsukite su mediniu šaukštu, o ne tarkuokite.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...