2017 m. gruodžio 20 d., trečiadienis

Kiaulienos kepsnys su pikantišku padažu.

Kuo mažiau laiko lieka iki gražiausių švenčių, tuo dažniau pagalvojame apie tai, kuo vaišinsime, ką dėsime ant stalo skanaus. 
Ir aš - neišimtis.
Pavartau knygas, netgi naują Beatos žurnalą nusipirkau tai progai ir jį vartau, praverčiu internetinius puslapius, bet kaip nieko nerandu, taip nerandu... Gėda, bet aš dar nežinau ką dėsiu ant stalo tiek vieną, tiek kitą dieną...Dar taip nėra buvę pas mane.
Na bet šiandien planuoju pasidaryti sąrašiuką ir bandyti susidėlioti viziją.

Na o dabar, duoklė mėsos mėgėjams. 
Kepsnys paprastas iki negalėjimo, o padažas...mmm... Kartais taip gera išeiti iš komforto zonos ir išplaukus į kitų šalių virtuves pasisemti minčių savo pietų stalui.
Šis padažas rastas viename angliškame bloge, bet keistas pagal mano skonį. Kartosiu.

4 vnt. kiaulienos nugarinės gabaliukai,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštelis prieskoninių žolelių mišinio,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis maltų pipirų.

Padažas:

1 nedidelis svogūnas,
300 ml. grietinėlės,
1/2  šaukštelio kario miltelių,
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių ( nebūtina),
1 šaukštas Dižono garstyčių, 
1 šaukštas medaus,
1 šaukštas sviesto,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis smulkintų krapų.

Kiaulienos nugarinę lengvai pamušame.
Dubenyje su miltais sumaišome druską, pipirus, žolelių mišiniu. Miltų mišinyje apvoliokite kiaulienos gabaliukus.
Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų bei sviestą ir sudėkite miltuose apvoliotus kepsnius. Kepkite po 6 min. iš kiekvienos pusės.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintą svogūną.
Supilkite grietinėlę, sudėkite medų, garstyčias, paprikos miltelius, kario miltelius ir išmaišę ant silpnos ugnies pakaitinkite kelias minutes. Berkite pipirus, druską, smulkintus krapus ir išmaišykite. Išjunkite viryklę.
Kepsnius tiekite su padažu ir pasirinktu garnyru.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.