Sunday 12 November 2017

Velso sriuba su antiena.

Nors gyvenu Anglijoje jau kuris laikas, bet patiekalų iš šios virtuvės nėra mano bloge. Negerai, oi negerai...Taisau padėtį ir dalinuosi ko gero pirmu receptu iš šios šalies virtuvės. Kas domisi geografija, tas žino, kad Didžiąjai Britanijai priklauso: Anglija, Veslas, Škotija ir Šiaurės Airija. Tad šiandien Velso krašto sriuba.
Tai tradicinė Velso sriuba, kurios šaknys siekia net 14-ą amžių. Ji keliauja iš virtuvės į virtuvę, iš kartos į kartą. Paprasta sriuba, pagaminta iš mėsos, kokios turime namuose ir šakniavaisinių daržovių. Tradiciškai yra naudojama aviena, bet šiais laikais ją verdą ir iš kitokios mėsos. Mėsą išvirus sriubą galima išgriebti ir sunaudoti kitam patiekalui, bet galima ir palikti, sriuba bus soti.
Patartina valgyti su duona ir sviestu, bet mūsų šeimai čia jau būtu per daug viso to...
Naudojau Lapino puota šviežią antienos filė su oda, nes ji mums patinka labiausiai.
Ruošimo laikas 1 valanda, o užteks 5- 6 žmonėms.

400 gr. antienos ( ar kitokios mėsos),
2 didelės bulvės supjaustytos kubeliais,
2 morkos sutarkuotos burokine tarka,
2 porai susmulkinti ( balta dalis),
2 nedideli pastarnokai nulupti ir susmulkinti,
sviesto kepimui,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
keli svogūno laiškai.

Antieną ištrinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite anties krūtinėlę kepti. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa apskrus.
Į puodą, kuriame virsime sriubą supilame 2 l.vandens arba sultinio, dėkite antieną ir virkite puse valandos.Sudėkite smulkintas daržoves, išskyrus porus ir virkite iki, kol daržovės suminkštės. Išimkite mėsą ir susmulkinkite. Sudėkite atgal į puodą susmulkintą mėsą.
Keptuvėje pakepinkite porus ir sudėkite į puodą su sriuba.
Berkite pagal skonį druskos ir pipirų.
Suberkite smulkintus svogūno laiškus.
Prie sriubos tiekite duonos užteptos sviestu.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...