2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

"Velniški" kiaušiniai.

Vieno kąsnio  užkandžiai nebūtinai turi būti pas mus ant stalo, kai laukiame svečių. Oi ne. Tokie užkandukai puikiai tiks ir savaitgalio pusryčiams ar pietums, o gal net ir po ilgos darbo dienos.
Nors ir ne Velykos, bet ant mano stalo šiandieną puikuojasi kiaušiniai.
Velniški kiaušiniai labai populiarūs užsienio šalių virtuvėse ir jų yra keli variantai. Aš dalinuosi klasikiniu, paprastu.

6 virti kiaušiniai,
3 šaukštai majonezo,
1 šaukštas geltonų garstyčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių.

Kietai virtus kiaušinius perpjauname per puse. Išimame trynius ir juos sutriname šakute kartu su majonezu ir garstyčiomis. Beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
Trynių masę dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame į kiaušinių baltymų ertmes.
Apiberiame paprikos milteliais.
p.s. jei neturite konditerinio švirkšto, ne bėda, tiesiog sudėkite trynių masę į plastikinį maišelį ir prakirpkite kampe skylutę ir spauskite pro ją masę.

20 min. (su kiaušinių virimu) ir 12 vnt.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.