Monday 6 November 2017

Lašišos užkandis su tepamu sūreliu.

                 Kažkurią dieną internete mačiau merginos kalbėjo apie žiemos šventes ir viena pasidžiaugė, kad jau pasipuošė eglutę...Mano akim žiūrint dar taip per anksti, nors parduotuvėje jau nužiūriu kalėdines dekoracijas, pagalvoju kaip puošiu eglutę su vaikais...Bet dar ne dabar, dar anksti... Nors dovanos į Lt. jau supirktos ir laukia kelionės. 
                  Šie užkandžiukai mūsų šeimos draugų susiėjimuose NR.1.Ir skanu, ir gražu, ir nereikia daug laiko žaisti su jais, kol paruošim. Skanu ir taškas.

       18 min. ir 24 vnt.

  • 1 ilga bagetė ( prancūziškas batonas),
  • 250 gr.rūkytos lašišos,
  • 250 gr. Philadelpia tepamo sūrio be priedų,
  • 10 špinatų lapelių,
  • 1 ilgavaisis agurkas,
  • 1/2 citrinos sulčių,
  • 2 česnako skiltelės,
  • krapų papuošimui,
  • pagal skonį druskos ir pipirų.
      Įkaitiname orkaitę iki 180 C. temp. 
Supjaustome bagete į 24 gabalėlius. Į kepimo skardą sudėkite griežinėlius ir paskrudinkite iki kol gražiai parus ( priklauso nuo storio).
       Dubenėlyje sumaišykite tepamą sūrį, smulkintus špinatus, išspauskite česnakus, įlašinkite citrinos sultis, suberkite druską ir pipirus. Išmaišykite.
       Ant paskrudusio batono tepkite sūrio masę, uždėkite ploną agurko griežinėlį, lašišos gabaliuką ploną. Puoškite krapų šakele.
        Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...