2017 m. lapkričio 24 d., penktadienis

Rūkytos skumbrės užtepėlė.

Kai Viltei pasižadėjau paruošti kelis Britų virtuvės perliukus nemaniau, kad bus sunku. Realybė buvo šiek tiek kitokia, nes britiška virtuvė yra gana skurdi ir visi receptai daugiau - mažiau atkeliavę iš kitų šalių, kolonijų, kurias senais laikais buvo užgrobę anglai.
Teko pasiknisti giliau, perversti daug šaltinių, paklausinėti kaimynų, universitete dėstytojų... Žodžiu teko pasikuisti giliau nė maniau.
Ir visgi buvo verta... Šiandieną dalinuosi savo kaimyno Jimmy receptu, kuriuo pasidalino mums bepliurpiant sode, bet žinote, vyrais ne visada galima pasitikėti, tad tikslesnios info ieškojau internete ir radau.
Jis pabrėžė, kad šiam paštetui geriausia žuvį susmulkinti peiliu, o ne trinti smulkintuvu iki tyrelės. Žodžiu turi būti ir šiek tiek pakramtymo.
Man patiko, nesunkiai pagaminama ir apskritai  visame kame geras patiekalas.

1 didelė karšto rūkymo skumbrė,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai krienų,
150 gr. kreminio sūrio be priedų,
1 šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
krapų arba svogūno laiškų kelios šakelės.

Dubenyje išsukite sūrį, krienus ir grietinę.
Susmulkinkite žalumynus ir suberkite į pasiruoštą masę.
Nuo skumbrės nuimkite odą, išrinkite kaulus ir susmulkinkite. Patartina su peiliu susmulkinti nedideliais gabaliukais.
Suberkite žuvį į kremo masę ir išmaišykite.
Paragaukite ar netrūksta skonio ir įberkite druskos bei pipirų, įpilkite citrinos sultis . Išmaišykite.
Palaikykite šaldytuve iki kol tieksite.
Skanu su skrudinta duona.
10 min. 4 porcijos.

Šaltinis: kaimynas ir theguardian.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.