Wednesday 8 November 2017

Rikotos spurgos.

Prieš kelias dienas buvau užtaginta vieno portalo komentare, tad nori - nenori paskaitai.Nors šiaip neseku savo receptų, neskaitau komentarų, nekomentuoju pati ir nesiveliu į kvailas diskusijas, kas nori, tas parašo asmeniškai ir aptariame reikalus. Kaip žinia, mano receptus publikuoja keli naujienų portalai, žurnalai, tad...Tame viename komentare, buvo paliaupsintos mano spurgos su varške ( berods) ir rekomenduojama išbandyti ir dar kitokio skonio su rikota.
Po ilgų galvojimų ir prisiruošimų vakar išbandžiau.
Ir žinokite, nežinau kurios skanesnės net...Pasimečiau. Įsimylėjau šias spurgytes. Forma jų nesigavo super duper, nes jos formuojamos su šaukštu, tad idealiai jų nesuformuosi. O skonis, skonis...mmm...

250 gr. rikotos sūrio,
2 kiaušiniai,
5 šaukštai cukraus,
50 gr. sviesto ( ištirpinto ir pravėsusio iki kambario temp.),
1/2 pakelio vanilinio cukraus,
120 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
aliejaus kepimui.

Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų, cukrų, rikotą ir sviestą.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Pamažu įsijokite miltus į rikotos masę.
Puode, kuriame virsite spurgas įkaitinkite aliejų. Dėkite tešlą su šaukštu į gerai įkaitintą aliejų ir virkite spurgas, kol išvirs ir apskrus. Priklauso nuo spurgos dydžio. Vis vartydama viriau po 2-3 min.
Išvirusias spurgas išimame iš aliejaus ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertu aliejaus pertekliu.
Apibarstome cukraus pudra.

Šaltinio tikslaus kaip ir nėra, nes imta dalis iš vieno recepto, dalis iš kito, dalis mano...

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...